Странните суеверия на планетата Земя

Уважаеми зрители на ТВ1 България и шоуто „На Стената“! Суеверията по света не са свързани само с петък 13-ти и повечето от тях са доста странни и дори забавни. Ето някои примери. И до ден днешен мнозина от хората в Аржентина вярват, че ако изговорите на глас името на бившия им президент Карлос Менем, това може да ви навлече проклятие. За да се избавите от него, трябва да докоснете лявата си гърда при жените или тестисите при мъжете.

В Египет се счита за ужасно лош късмет да се отварят и затварят ножици, без да режете с тях. А още по-лошо е да ги оставите отворени. От друга страна египтяните вярват, че ножици под възглавницата могат да Ви излекуват от кошмари. Във Франция е на късмет, ако настъпите кучешко изпражнение с левия си крак. Ако обаче го направите с десния, това ще ви донесе неприятности. Следва едно по-страховито суеверие от Хаити. Ако ходите само с една обувка, метете пода през нощта, лазите на колене или хапвате само върховете на дини или грейпфрути, хората в тази част на света вярват, че това може да доведе до преждевременната смърт на тъща Ви. В някои части на Индия хората вярват, че не бива да режете ноктите си във вторник и събота или през нощта. Те също така са убедени, че не можете да се подстригвате или миете косата си в четвъртък и събота. Затова в Индия ходенето на маникюр, педикюр и фризьор е голям проблем и се случва много рядко.

Децата в Япония са предупредени да крият пъповете си по време на гръмотевични бури, особено преди сън. Смята се, че ако не го направят, Райджин, богът на гръмотевиците, ще открадне и ще изяде пъпа им по време на бурята. Има и такова хайку. Крий си пъпчето, детенце, дебне бог Райджин. Ще го хапне за мезенце, ако има буря в небосвода син.