Все по-кратка биография на Светльо Митев

Светослав Митев е роден през 1976-та година, която е високосна, но той научава за това далеч по-късно, едва през 2001-ва година, когато започва работа в „Шоуто на Слави Трифонов“ по bTV. Там създава образа на Митко Манафов и мини сериалите „Манафов Live“ и „Манафов Today“, както и stand-up скечовете, озаглавени „Мамин Сладък“.

В „Шоуто на Слави Трифонов“ Светослав Митев се труди с променлив успех и кратки следобедни дрямки до 2016-та година, когато се премества в телевизия „България 24“ и там създава две последователни шоута: „Политкабаре“ и „Теория на конспирацията“.

През 2018-та година Светослав Митев се занимава с дигитализация на радио-пантомима и изучава усилено направата на палачинки в домашни условия, което през 2020-та година води до смяна на жилището поради (по думите на полицията) „неумишлен палеж“.

От 13-ти ноември 2020-та година Светльо Митев е автор и водещ на забавното шоу „На Стената“ по ТВ1, което се излъчва всеки втори и четвърти петък от месеца. Шоуто е посветено на мира и разведряването по света, със средствата на незлобливия хумор, леката ирония и частни заплахи по телефона към зрители, които не са гледали последния епизод. Мир и любов!

Повторенията на шоуто „На Стената“ по ТВ1 са в четвъртък от 13:00 часа, в събота от 15:00 часа и в неделя от 23:00 часа. Така говорят хората.